telefonický kontakt +421 905 303 115
 pestradomacnost@gmail.com 

0
  • Drevené grilovacie kliešte 29 cm

Drevené grilovacie kliešte 29 cm

  • 1,50€

  • Bez DPH: 1,25€

Drevené kliešte 29 cm vyrobené z bukového dreva. Kliešte majú na vnútornej strane zárezy, ktoré slúžia ako protišmyková úprava. Vhodné na grilovanie, servírovanie šalátov, alebo môžete s nimi vyťahovať nakladanú zeleninu z pohárov. Na objednávku vám môžeme zabezpečiť gravírovanie vzorov podľa vášho želania na všetky drevené výrobky, ktoré máme v ponuke.

Tu je recept na grilované vykostené kuracie stehienka s mierne pikantnou marinádou, pre šesť osôb:

Potrebné ingrediencie:

  • 8 vykostených kuracích stehienok
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžičky mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej pikantnej papriky
  • 1 lyžička sušenej rasce
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • Čerstvý citrón na podávanie

Postup:

  1. V miske zmiešajte olivový olej, nasekaný cesnak, sladkú papriku, pikantnú papriku, rascu, tymián, soľ a čierne korenie. Vzniknutú marinádu dôkladne premiešajte.

  2. Kuracie stehienka dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.

  3. Vložte vykostené kuracie stehienka do veľkej misky a nalejte marinádu na ne. Obráťte ich, aby boli stehienka poriadne obalené marinádou. Nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu, ideálne však cez noc, aby sa chute lepšie prenikli.

  4. Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu. Ak používate gril na uhlie, uistite sa, že uhlie je dobre rozpálené.

  5. Položte marinované kuracie stehienka na gril a grilujte ich asi 15-20 minút, pravidelne ich obracajte, aby sa pekne zozlátli a prepekli z oboch strán. Kontrolujte vnútornú teplotu mäsa termometrom, ktorá by mala dosiahnuť 75 °C.

  6. Po dopečení odstráňte kuracie stehienka z grilu a nechajte ich pár minút oddychovať pod alobalom, aby sa mäso upokojilo a šťavy si zachovalo.

  7. Podávajte grilované vykostené kuracie stehienka s čerstvým citrónom na stlačenie šťavy. Ako prílohu podávajte čestvo nakrájaný chlieb.

  8. Dobrú chuť.

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie

Súvisiace produkty

Štítky: drevené kliešte, drevené varešky, bukové drevo, drevené kuchynské pomôcky