telefonický kontakt +421 905 303 115
 pestradomacnost@gmail.com 

0
  • Naparovací vejár nerezový Ø22 cm

Naparovací vejár nerezový Ø22 cm

  • 4,50€

  • Bez DPH: 3,75€

Parák je dierkovaný antikorový nástroj, ideálny na naparovanie knedlíkov, varenie zeleniny, mäsa, rýb a ďalších jedál v pare. Tento parák má tvar vejára, vďaka čomu sa dokonale prispôsobí tvaru hrnca, do ktorého ho vložíte. S použitím iba malého množstva vody na dne hrnca vytvoríte ideálne podmienky na varenie vašich pokrmov.

Dierky v paráku umožňujú cirkuláciu pary, čo zabezpečuje rovnomerné a zdravé varenie. Vaše jedlá sa nespália ani neprilepia na dno hrnca, pretože parák umožňuje správny prietok pary a reguluje teplotu. Týmto spôsobom dosiahnete dokonalé výsledky pri príprave vašich obľúbených jedál.

Antikorózny materiál zaručuje odolnosť a dlhú životnosť paráku, a to aj pri častom používaní. Jeho jednoduchý dizajn a praktická veľkosť umožňujú ľahké manipulovanie s ním a skladovanie po jeho použití.

Vďaka tomuto dierkovanému antikorovému paráku môžete jednoducho a efektívne variť v pare a vychutnať si chutné a zdravé jedlá plné výživy a prírodných chutí.

u je klasický recept na parené buchty:

Potrebujete:

  • 500 g hladkej múky
  • 7 g suchého droždia
  • 250 ml mlieka
  • 50 g cukru
  • 50 g masla
  • 2 vajcia
  • štipku soli
  • džem alebo puding na plnenie

Postup:

  1. V malom hrnci si zohrejte mlieko do teploty cca 37 °C (teplejšie ako teplé, ale nie horúce). Pridajte cukor a droždie, premiešajte a nechajte odstáť asi 5-10 minút, kým droždie začne aktívne šušťať a vytvárať peny.

  2. Vo veľkej miske zmiešajte múku a soľ. Vytvorte jamku uprostred múky a pridajte rozpustené maslo a vajcia. Postupne pridávajte mlieko s droždím a začnite miešať cesto. Miešajte, kým sa ingrediencie spoja a vytvoria elastické cesto.

  3. Vyberte cesto z misky a vytvorte z neho guľu. Vráťte cesto späť do misky, zakryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste asi 1-2 hodiny, kým objem cesta sa zdvojnásobí.

  4. Po vykysnutí cesta ho znovu premiesťte a rozdelte na menšie kúsky. Z každého kúsku formujte malú guľku a stlačte ju do misky buchtičkovej formy alebo na kysnutie ich môžete položiť na pekáč s papierom na pečenie.

  5. Nechajte buchtičky opäť kysnúť, tentoraz asi 30-45 minút, kým sa zdvojnásobia.

  6. Varte vodu v hrnci s vekom alebo v parnom hrnci. Keď voda začne vrieť, pridajte buchtičky na parné varenie. Nepokrývajte hrniec úplne, nechajte malý otvor na vyparenie pary.

  7. Parte buchtičky asi 10-15 minút, kým nebudú pevné a naparené. Potom ich vyberte z hrnca a nechajte ich trochu vychladnúť.

  8. Keď sú buchtičky dostatočne vychladené, môžete ich nakrájať napoly a plniť ich džemom, pudingom alebo inou pochúťkou podľa vašej chuti.

  9. Klasické parené buchty sú vynikajúcou sladkou dobrotou, ktorú si môžete vychutnať počas vianočných sviatkov alebo kedykoľvek máte chuť na niečo sladkého a pohodlného. Môžete ich podávať samotné alebo s prísypkou práškového cukru na ozdobu. Nezabudnite si vychutnať teplé parené buchty s lahodným nádychom vianočnej atmosféry.

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie

Súvisiace produkty

Štítky: naparovacie vejáre, nerezové naparovacie vejáre