telefonický kontakt +421 905 303 115
 pestradomacnost@gmail.com 

0
  • Drevený štetec ploský 18x3x0,5 cm

Drevený štetec ploský 18x3x0,5 cm

  • 1,30€

  • Bez DPH: 1,08€

Štetec z prírodných materiálov vhodný do kuchyne na nanášanie rôznych poliev, rozotieranie roztopeného masla, vajíčok a podobných ingrediencii používaných pri varení a pečení.

Máme pre Vás tip na využitie nášho štetca:

Suroviny:

  • 500 g hladkej múky
  • 1 prášok na pečenie (cca 15 g)
  • 60 g cukru
  • 2 vajcia
  • 1 žĺtok na potretie
  • 180 ml mlieka
  • 70 g masla
  • 300 g čerstvého ovocia (napr. broskyne, marhule, hrušky alebo jablká)
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice múky
  • 50 g mandľových lupienkov
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g cukru
  • 50 g masla
  • štipka soli

Postup:

  1. Do veľkej misky preosejte múku a prášok na pečenie. Pridajte cukor, vajcia a mlieko a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  2. Pridajte mäkké maslo a znova premiešajte, kým sa maslo dobre nezapracuje do cesta.
  3. Cesto dajte do vypranej a vymastenej formy na pečenie, ktorá by mala byť cca 30x20 cm veľká. Potrite povrch žĺtkom pomocou štetca na potieranie a nechajte ho kysnúť asi 30 minút.
  4. Počas kysnutia si pripravte ovocie. Očistite ho, nakrájajte na malé kúsky a zmiešajte s vanilkovým cukrom a múkou.
  5. Po 30 minútach rozložte ovocie na povrch cesta.
  6. Pripravte si posýpku: zmiešajte mandľové lupienky, múku, cukor, maslo a štipku soli. Potom ju rovnomerne posypte po celom ovocí.
  7. Dajte koláč piecť do predhriatej rúry na 180 °C a pečte asi 35-40 minút, kým nie je zlatistý a pekne prepečený.
  8. Vyberte koláč z rúry a nechajte ho vychladnúť pred krájaním a podávaním.

Tento kysnutý koláč s ovocím a posýpkou je jednoduchý na prípravu a dokáže uspokojiť každého sladkého labužníka. S použitím štetca na potieranie sa dá ľahko a rýchlo potrieť žĺtkom na povrch cesta, aby bol pekný a zlatistý.

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie

Súvisiace produkty

Štítky: drevené štetce, roztierače cesta a tekutín