Drevený štetec ploský 18x3x0,5 cm
- Kategórie:
Domácnosť
Drevené kuchynské pomôcky
Naberačky
- Výrobca: HOME
- Kód produktu: 181496
- Dostupnosť: 46.00
-
1,30€
- Bez DPH: 1,08€
Štetec z prírodných materiálov vhodný do kuchyne na nanášanie rôznych poliev, rozotieranie roztopeného masla, vajíčok a podobných ingrediencii používaných pri varení a pečení.
Máme pre Vás tip na využitie nášho štetca:
Suroviny:
- 500 g hladkej múky
- 1 prášok na pečenie (cca 15 g)
- 60 g cukru
- 2 vajcia
- 1 žĺtok na potretie
- 180 ml mlieka
- 70 g masla
- 300 g čerstvého ovocia (napr. broskyne, marhule, hrušky alebo jablká)
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice múky
- 50 g mandľových lupienkov
- 50 g hladkej múky
- 50 g cukru
- 50 g masla
- štipka soli
Postup:
- Do veľkej misky preosejte múku a prášok na pečenie. Pridajte cukor, vajcia a mlieko a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Pridajte mäkké maslo a znova premiešajte, kým sa maslo dobre nezapracuje do cesta.
- Cesto dajte do vypranej a vymastenej formy na pečenie, ktorá by mala byť cca 30x20 cm veľká. Potrite povrch žĺtkom pomocou štetca na potieranie a nechajte ho kysnúť asi 30 minút.
- Počas kysnutia si pripravte ovocie. Očistite ho, nakrájajte na malé kúsky a zmiešajte s vanilkovým cukrom a múkou.
- Po 30 minútach rozložte ovocie na povrch cesta.
- Pripravte si posýpku: zmiešajte mandľové lupienky, múku, cukor, maslo a štipku soli. Potom ju rovnomerne posypte po celom ovocí.
- Dajte koláč piecť do predhriatej rúry na 180 °C a pečte asi 35-40 minút, kým nie je zlatistý a pekne prepečený.
- Vyberte koláč z rúry a nechajte ho vychladnúť pred krájaním a podávaním.
Tento kysnutý koláč s ovocím a posýpkou je jednoduchý na prípravu a dokáže uspokojiť každého sladkého labužníka. S použitím štetca na potieranie sa dá ľahko a rýchlo potrieť žĺtkom na povrch cesta, aby bol pekný a zlatistý.
Súvisiace produkty
Štítky: drevené štetce, roztierače cesta a tekutín